Pelmeenid

Tegin pelmeene. Taigna valmistasin Monika retsepti järgi:

0,5l vett

2 muna

jahu nii palju, et taigen ei hakka enam käekülge

soola

Täidis:

1kg hakkliha

1sibul

maitseaineid

1 muna, veidi vett

Tegin esialgu pool kogust, kuna tahtsin katsetada täisterajahu. Kodus oli olemas speltanisutäisterajahu, kasutasin seda. Rullimisel läks siiski käiku tavaline nisujahu. Täidise tegin veisehakklihast.

Osa kogusest tegin Monika pelmeenivormiga, teise poole nagu pirukad: klaasiga kettad, sinna keskele täidis ning siis vajutasin kahvliga servad kinni.

Keetmist vajasid 10 minuti ringis.

Väljanägemine oli võõras, harjunud ju ikka heledaid pelmeene nägema, kuid maitsesid hästi. Ilmselt teeme millalgi suurema portsu säilitamiseks ( praegu jäi ka alles, alla poole kogusest sõime lõunaks ära).

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: