Pelmeenid

Tegin pelmeene. Taigna valmistasin Monika retsepti järgi:

0,5l vett

2 muna

jahu nii palju, et taigen ei hakka enam käekülge

soola

Täidis:

1kg hakkliha

1sibul

maitseaineid

1 muna, veidi vett

Tegin esialgu pool kogust, kuna tahtsin katsetada täisterajahu. Kodus oli olemas speltanisutäisterajahu, kasutasin seda. Rullimisel läks siiski käiku tavaline nisujahu. Täidise tegin veisehakklihast.

Osa kogusest tegin Monika pelmeenivormiga, teise poole nagu pirukad: klaasiga kettad, sinna keskele täidis ning siis vajutasin kahvliga servad kinni.

Keetmist vajasid 10 minuti ringis.

Väljanägemine oli võõras, harjunud ju ikka heledaid pelmeene nägema, kuid maitsesid hästi. Ilmselt teeme millalgi suurema portsu säilitamiseks ( praegu jäi ka alles, alla poole kogusest sõime lõunaks ära).

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: