Pärmitaigen

Lisan siia ka pärmitaigna, mille valmistamisega ma hakkama saan ja millest mul alati soolane kringel hästi välja tuleb🙂 Leidsin selle kunagi Sille toidublogist ja olen mitu korda kasutanud🙂

Eelkergitusega pärmitaigen:

Soojenda 0,5 l piima käesoojaks (pigem olgu jahedam kui kuumem, liiga kuumaga ei hakka pärm kergitama),
lisa 1,5 dl suhkruga segatud 50 g pärmi
ja 400 g jahu.
Sega lusikaga läbi ja jäta 20 minutiks kaetult kerkima.
Võta juba munad ja õli külmkapist välja soojenema.
Peale seda lisa taignale
2 lahtiklopitud muna
1,5 tl soola
umbes 450 g jahu
1, 5 dl õli.

Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval või radika peal kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib taigen kiiremini!

Kui tahad juustust taigent, võib peale esimest kerkimist segada taignasse 100g riivjuustu. Mina olen sellest taignast teinud singi-juustu stritslit. Teengi juustuse taigna retsepti järgi ja peale laotan koos sibulatega läbi praetud singikuubikuid, pitsa maitseainet ja riivjuustu. Põimin palmikuks ja küpsetan 200 kraadi juures keskmises vahes kuni kenasti kuldne🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: