Rullbiskviit

Sille blogis mitmeid erinevaid variante.

Siin põhiretsept, täita võib millega iganes. Kindlasti tahaks millalgi teha, kohupiimaga näiteks.

********************************************************************

5 muna
5 spl suhkrut
2,5 spl tärklist + 2,5 spl jahu (kokku 5 spl – tärklis pidavat aitama kaasa, et bisviitpõhi ei vajuks küpsetamisel alla ja oleks elastsem).
Rullbiskviidi lihtne retsept ongi see, et kõike pannakse ühepalju – kui tehakse nelja munaga, siis pannakse kõike muud ka sama palju.

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, nii et kui kausi teistpidi keerab, ei kuku kausist välja, munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, siis lisada munakollasevahule tärklis, jahu ja munavalgevaht, segada ettevaatlikult lusikaga tõstes segamini.
Panna küpsetuspaberile, küpsetada keskmises vahes 200 kraadi juures umbes 7-8 min kui pealt pruunikaskollane.

Võta rullbiskviit kohe küpsetuspaberi küljest lahti ja pane ta teise küpsetuspaberi peale.
See küpsetuspaber, mille peal rullbiskviiti küpsetasid, tee käega märjaks ja pane see paber rullbiskviidile nii, et märg pool rullbisviidi peal. Lase paberi all jahtuda, siis pane täidisja keera rulli. Kui märga paberit peale ei pane, siis läheb rullbiskviit kõvaks ja seda ei saa pärast enam keerata, murdub katki, eelpool kirjeldatult toimides aga jääb rullbiskviit ilus pehme.
********************************************************************
About these ads

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: