Brokkoli-lõhe/forellikook

Leidsin selle retsepti kunagi kellegi blogist, aga kahjuks olen salvestanud ilma lingita, nii et ei tea viidata kuskile, küll aga on ära toodud algne päritolu koht. Ise veel teinud ei ole, kuid piisavalt isuäratav on, et mingi hetk järgi proovida.

“Quiche forelli ja brokoliga”.
Angeelika Kang, Monika Kelle “Juusturaamat” lk 52

Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
1 tl soola
2 sl külma vett
Täidis:
300 g forellifileed (mina tegin lõhega, forelli poes polnud)
soola ja musta pipart
100 g krevette (kasutasin neid, mis on soolvees)
1 väiksem brokoli
3 muna
3 dl vahukoort
soola ja musta pipart
1 küüslauguküüs
100 g juustu
hakitud murulauku

Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika forellifilee kuubikuteks. Lõika brokoli õisikuteks ja auruta või keeda 1 minut. Sega omavahel munad, koor, sool, pipar, purustatud küüslauguküüs, riivitud juust ja hakitud murulauk. Rulli tainas jahusel laual ümmarguseks kettaks, mis on vormist 10 cm suurem. Tõsta tainas pirukavormi põhja ja servadele. Küpseta põhja 250 kraadises ahjus 7-10 minutit. Aseta eelküpsetatud põhjale forellikuubikud ning maitsesta need soola ja pipraga. Aseta peale ka krevetid ja brokoliõisikud. Vala üle muna-kooreseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 25 minutit.
(soolaga olin ma väga tagasihoidlik, kuna juust ja krevetid olid niigi juba soolased)

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: