Sepik

 

Töökäik järgmine:
0,5 l sooja vett
1/4 pulka pärmi  või 1/3 pakki kuivpärmi
1 munakollane
2 spl suhkrut
veidi soola
seemned (lina-, kõrvitsa- ja päevalilleseemned on mul kasutuses)
jahu nii palju, et saab pisut vedelam taigen kui pirukataigen. No selline,
et päris pätsikesi ikka teha ei saa ja samas pole ka nii vedel, et mingit
vormi ei võta.
Erinevaid jagusegu variante:
1. nisujahu + paar peotäit rukkijahu
2. nisujahu pooleks mitmevilja jahuseguga
3. kõik kogus mitmevilja jahusegu

Ise tegin esimesel korral mitmevilja jahusegust:

Ja teinekord segasin ise jahusegu kodus olnud erinevatest täistera jahudest kokku. Poe valmis segu oli magusam ja kohevam, aga ega minu tehtud ka halb polnud😀 Veskimati jahukotil on muidu retsept ka peal, suhteliselt sarnane siin antuga.

Lasta taignal korra üles kerkida, vajutada alla tagasi ja valada vormi.
Pintseldada ülevahustatud munavalgega ja lasta vormis servadeni kerkida, misjärel ahju: 40 minutit 200 kraadi juures. Enne lahti lõikamist lasen nagu
leivalgi rätiku all seista ja taheneda. Nii umbes 40 minutit.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: