Marineeritud kurgid

Jaanus ajas korraks Laura arvuti juurest ära ja jagab oma vasikavaimustust selle blogiga. Nimelt tegin esimest korda elus marineeritud kurke, mille tarbeks ostsin turult 3,5 kg kurke ning kimbu vajalike maitsetaimedega (mustsõstra lehed, tillivarred ja mädarõika lehed) . Esialgu oli meil kodus kõigest kaks 3 liitrist purki, kuid harjutamiseks ajas ka see kogus asja ära, järgmisel nädalal saab neid juurde. Marineerimine ise on, nagu välja tuli, ülimalt lihtne ja ei nõua palju aega. Kurgid hästi tihedalt purki läbisegi maitsetaimedega ja paari viiludeks lõigatud küüslaugu küüntega ning marinaadiga üle valada.

Marinaadi on ka väga lihtne teha (mina panin 3 liitri vee kohta) :

6 sl     suhkurt

6 sl     Soola

6 sl     Äädikat (30%)

Keev marinaad sai siis kurkidele peale kallatud ning purgid jäid üheks ööks seisma. Järgmisel hommikul kallasin marinaadi uuesti potti, lasin keema ning seejärel valasin uuesti kurkidele ja siis läksid juba kaaned ka peale.

Välja nägid need kaks esimest purki lõpuks sellised🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: