Marineeritud kurgid

Jaanus ajas korraks Laura arvuti juurest ära ja jagab oma vasikavaimustust selle blogiga. Nimelt tegin esimest korda elus marineeritud kurke, mille tarbeks ostsin turult 3,5 kg kurke ning kimbu vajalike maitsetaimedega (mustsõstra lehed, tillivarred ja mädarõika lehed) . Esialgu oli meil kodus kõigest kaks 3 liitrist purki, kuid harjutamiseks ajas ka see kogus asja ära, järgmisel nädalal saab neid juurde. Marineerimine ise on, nagu välja tuli, ülimalt lihtne ja ei nõua palju aega. Kurgid hästi tihedalt purki läbisegi maitsetaimedega ja paari viiludeks lõigatud küüslaugu küüntega ning marinaadiga üle valada.

Marinaadi on ka väga lihtne teha (mina panin 3 liitri vee kohta) :

6 sl     suhkurt

6 sl     Soola

6 sl     Äädikat (30%)

Keev marinaad sai siis kurkidele peale kallatud ning purgid jäid üheks ööks seisma. Järgmisel hommikul kallasin marinaadi uuesti potti, lasin keema ning seejärel valasin uuesti kurkidele ja siis läksid juba kaaned ka peale.

Välja nägid need kaks esimest purki lõpuks sellised 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: